Her finder du information om Plantefondens forskellige tilskudskriterier, strategi og handlingsplan
Plantefonden støtter udvikling af den plantebaserede fødevaresektor, så vi i fremtiden kan nyde godt af danskproducerede, plantebaserede fødevarer.
Plantefonden har i 2025 lanceret en ny effektstyringsmodel, og effektskabelse fremover vil være bestyrelsens primære fokus i udvælgelsen af projekter.
Visionen er, at plantebaserede fødevarer skal spille en betydningsfuld rolle til gavn for erhvervets udvikling og for menneskers og klodens sundhed.
Plantefondens handlingsplan supplerer strategien, og zoomer ind på konkrete indsatsområder og projekttyper, som fonden ønsker at understøtte.
Her finder du information om de resultater Plantefonden har opnået samt om de projekter, Plantefonden har støttet siden 2023
Plantefondens tilsagnskatalog udgives af sekretariatet, og opsummerer hvilke tilsagn, der er uddelt til hvilke projekter i de årlige ansøgningsrunder.
Hvert år gør bestyrelsen for Plantefonden status for det forgangne med en årsberetning, der opsummerer nøgletal samt de nye Plantefondsprojekter.
Link til Grøn Projektbank hvor du finder en komplet database med alle de projekter, der har fået tilsagn om projekttilskud fra Plantefonden.
Plantefonden har siden 2023 bidraget til at understøtte en mere plantebaseret madkultur og til at gøre danske plantefødevarer til et attraktivt valg i Danmark og udlandet.
Plantefonden har siden 2023 bidraget til, at der i Danmark produceres plantefødevarer, der er attraktive for både forbrugere og industri under hensyntagen til miljø- og klima.
Plantefonden har siden 2023 bidraget til at udvikle en sammenhængende plantefødevaresektor med et stadig større kendskab, vidensdeling og samarbejde på tværs.
Her finder du generel information om Plantefonden, herunder Plantefondens bestyrelse og sekretariat
Fonden for Plantebaserede Fødevarers formål er at bidrage til at udvikle plantefødevaresektoren. Fonden er en del af Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug.
Bestyrelsen for Plantefonden består af elleve medlemmer og beslutter, hvilke projektansøgninger der skal have tilskud i Plantefondens ansøgningsrunder.
I Plantefondens sekretariat varetages den daglige administration for at understøtte fondens bidrag til den grønne udvikling i plantefødevaresektoren.
Her kan deltagere i Plantefondens projekter hente Plantefondens logo til brug på hjemmesider og i informationsmaterialer.
Find kontaktoplysninger til Plantefondens sekretariats afdelinger i København og Augustenborg samt til pressevagten.
Her finder du information om den vejledning, som Plantefonden tilbyder i forbindelse med de udbudte ansøgningsrunder
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din idé egner sig som et Plantefondsprojekt, har du mulighed for at indsende en kort projektbeskrivelse.
Når Plantefonden åbner en ny ansøgningsrunde, inviteres alle interesserede til et ansøgerwebinar, hvor vi gennemgår tilskudskriterier og ansøgningsmateriale.
Link til Tilskudsguiden hvor du finder vejledning i udfyldelse af det ansøgningsmateriale, der skal bruges til Plantefondens ansøgningsrunder.
Plantefonden kan yde støtte efter gruppefritagelsesforordningen for landbrug (ABER), fiskerisektoren og akvakultur (FIBER) eller den generelle (GBER).
Plantefonden har mulighed for at yde de minimis-støtte, som kan være en fordel for ansøgere, når det gælder mindre støttebeløb.
Plantefonden anvender en effektstyringsmodel, der kobler barrierer for udvikling af plantefødevaresektoren med fondens strategi, tilskud og resultater.
The vision of the Plant-Based Food Grant is for plant-based foods to play a meaningful role in benefiting the development of the food industry and the health of people and the planet.
The Plant Based-Food Grant's "List of commitments" summarises the commitments to projects in the annual application rounds.
The Board of the Plant-Based Food Grant consists of eleven members and decides which project applications will receive funding during the Plant-Based Food Grant's application rounds.
The purpose of the Plant-Based Food Grant is to contribute to the development of the plant-based food sector. The Grant is part of the Agreement on the Green Transition of Danish Agriculture.
The Plant-Based Food Grant will help to support a more plant-based food culture and to make Danish plant-based foods an attractive option in Denmark and abroad.
See further information in our strategy
The Plant-Based Food Grant will contribute to the production in Denmark of plant-based foods that are attractive for both consumers and industry, both at home and abroad, with consideration for the environment and climate.
The Plant-Based Food Grant will help to develop a cohesive plant-based food sector with ever-increasing understanding, knowledge sharing and collaboration between the different players in the value chain.