Projektpræsentationer: Store satsninger over hele spektret

Publiceret 23-04-2025

På det seneste bestyrelsesmøde i Plantefonden gav fire ambitiøse og innovative projekter med tilsagn fra Plantefondens allerførste ansøgningsrunde en status på, hvordan projekterne er forløbet siden opstarten.

Der var store satsninger over hele spektret fra primærproduktion over eksport og en ny grøn kokkeuddannelse til et nybrud i international forskning, da fire projektledere gav status for Plantefondens bestyrelse.

”Projekterne arbejder på et tårnhøjt niveau, de er ambitiøse og fulde af forventning til, at deres mission vil lykkes. Det var en seance fyldt af rørende og håbefulde indtryk. Grundlæggende kunne projekterne berette om en meget tilfredsstillende fremdrift – som om at landet blot har ventet på, at Plantefondens projekter så dagens lys” fortæller forperson Marie-Louise Boisen Lendal.

Også Plantefondens stedfortrædende forperson, Rune-Christoffer Dragsdahl, var begejstret over at høre om udviklingen i de fire Plantefondsprojekter. Samtidig lagde han vægt på den videndeling, seancen gav – til stor gavn for bestyrelsens fremtidige arbejde:

”Det gav bestyrelsen en oplagt mulighed for at indhente projektledernes erfaringer med at søge tilskud i Plantefonden. Kombineret med projekternes indsigter og den læring, som præsentationerne gav bestyrelsen, har vi et glimrende afsæt og gode erfaringer til brug ved fremtidige ansøgningsrunder, når nye projekter skal udvælges”

De fire projekter, der blev præsenteret, var:

  • Markedsudvikling og øget eksport af økologiske planteprodukter til den tyske foodservice sektor ved Sarah Fuglsig fra Landbrug og Fødevarer
  • Lupin&SoyFoods ved Juliana Martins fra Aarhus Universitet
  • VEGETARISK KOK – fremtidens plantekyndige madhåndværker ved Christian Fentz og Johan Dal fra Hotel og Restaurantskolen
  • PLATE ved Nikita Hansen fra Frederiksberg Hospital

Du kan se meget mere om, hvordan du søger projekttilskud i den igangværende ansøgningsrunde her.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev