Roden til forståelse af mycelier (RUMy)

2025

Projektet vil undersøge 32 forskellige spisesvampe for deres evne til at danne et tempehlignende produkt, når de vokser på nordisk plantesubstrat.

Projektet analyserer svampenes potentiale for produktion af mykotoksiner, deres næringsindhold samt smagsprofiler. Hertil hvordan de fordøjes og påvirker tarmbakterier. Med projektets viden vil det være muligt at skabe bedre mycelium-baserede produkter og dermed at øge efterspørgslen for denne type af plantebaseret kost.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Roden til forståelse af mycelier (RUMy)

Projektdeltagere

DTU

Projektperiode

Januar 2026 til december 2029

Bevilget beløb

12.481.420 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet