Regionerne som motor for planterige måltider i hele Danmark

2025

Projektet vil fremme samarbejde, efteruddannelse, ernæringsvurdering og ledelse på tværs af landets regioner.

Pt. eksisterer der ikke formelle samarbejder om at dele, optimere og videregive plantesucceser og -nederlag på tværs af regionerne. Gennem projektets indsatser forventes det, at man vil accelerere planterig mad i regionernes køkkener, der årligt serverer 24 mio. måltider. Køkkenerne er dermed en nøgleaktør i fødevareomstillingen, og samtidig en vigtig platform for at udbrede kendskab og accept af grøn mad.

 

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Regionerne som motor for planterige måltider i hele Danmark

Projektdeltagere

Food Organisation of Denmark, Landbrug og Fødevarer, Sygehus Lillebælt, Regionshospitalet Randers, Aalborg Universitetshospital, Region Sjælland, Herlev Gentofte Hospital

Projektperiode

Januar 2026 til juli 2028

Bevilget beløb

11.965.818 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices