NORA: Navigating Organic and Refinement's impact on human and planetary health

2025

Projektet vil undersøge sundheds- og miljømæssige effekter af en plantebaseret kost, herunder betydning af forarbejdningsgrad samt om fødevarerne er produceret økologisk eller konventionelt.

Overgangen til et mere plantebaseret fødevaresystem er ikke uden sundhedsmæssige udfordringer: Ultraforarbejdede planteprodukter kan lede til uønskede sundhedsmæssige effekter, mens et højere indtag af konventionelle planter kan øge udsættelsen for pesticidrester. Disse risici afdækkes i projektet.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

NORA: Navigating Organic and Refinement's impact on human and planetary health

Projektdeltagere

Center for Kræftforskning, Kræftens Bekæmpelse, Aarhus Universitet

Projektperiode

Januar 2026 til december 2029

Bevilget beløb

12.726.793 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices