Industrialisation of the next-gen plant-based foods through fully flexible, automated solid-state fungi fermentation (FUNGIMATIC)

2025

Projektet vil etablere den første fuldautomatiske solid-state fermenteringsproces til at producere højkvalitets, svampefermenterede, plantebaserede alternativer til animalsk kød.

Det vil projektet bl.a. gøre ved at integrere realtidsdata i produktionen for at sikre effektivitet samt et ensartet produkt. Projektet har samtidig fokus på ressourceoptimering og begrænsning af madspild. Målet er at muliggøre storproduktion af svampefermenterede fødevarer af høj kvalitet.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Industrialisation of the next-gen plant-based foods through fully flexible, automated solid-state fungi fermentation (FUNGIMATIC)

Projektdeltagere

Matr Foods ApS

Projektperiode

Juli 2026 til juli 2028

Bevilget beløb

12.082.402 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet