GreenFamily – Towards sustainable, plant-rich and healthy diets for the new generation

2025

Projektet vil bruge adfærdspsykologi, madpædagogik og sensorik til at udvikle evidensbaserede værktøjer, der støtter børnefamilier i at spise mere planterigt.

. Værktøjerne anvendes i forsøg, hvor 40 børnefamilier skal følge hhv. De Officielle Kostråd og deres sædvanlige kost i 2x16 uger. Projektet måler effekterne på næringsstofstatus, kropsvægt, tarmbakterier og risiko for livstilssygdomme, samt accept af maden og værktøjernes anvendelighed. Projektets viden og værktøjer udbredes i en national kampagne målrettet børnefamilier.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

GreenFamily – Towards sustainable, plant-rich and healthy diets for the new generation

Projektdeltagere

Københavns Universitet, Fødevarestyrelsen, Enheden for Bæredygtig Mad og Sundhed (FVST)

Projektperiode

Maj 2026 til august 2029

Bevilget beløb

14.994.595 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer