Fra rådhuse til borgernes tallerkener – grøn økologisk omlægning i kommuner (GØOK)

2025

Projektet vil øge afsætning af økologiske bælgfrugter og grøntsager til danske kommuner, der endnu ikke er så langt med den grønne omstilling på bespisningsområdet.

Det vil projektet gøre gennem: 1) En strukturel indsats og dialog med beslutningstagere; 2) Konkret omstilling af rådshuskantiner til flere økologiske bælgfrugter og grøntsager, så beslutningstagere selv bliver smager og bliver fortalere for mere grøn kost; 3) Plan for deltagelse i kompetenceløft-kurser for køkkenansatte i kommunerne.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Fra rådhuse til borgernes tallerkener – grøn økologisk omlægning i kommuner (GØOK)

Projektdeltagere

Økologisk Landsforening, Haaning & Merriad ApS

Projektperiode

Januar 2026 til juni 2028

Bevilget beløb

3.829.084 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices