Ernæringsoptimering af processerede plante-baserede fødevarer Akronym: NutriProc

2025

Projektet vil undersøge den ernæringsmæssige værdi af plantebaserede, forarbejdede fødevarer med fokus på proteinkvalitet, protein- og stivelsesfordøjelighed samt effekt på blodsukker og mæthed.

Målet er at udvikle retningslinjer for optimal forarbejdning, der fremmer langsom fordøjelse af protein og stivelse. Projektet vil bl.a. følge 50 personer med løbende måling af madindtag, mæthed og tilfredshed efter måltider med forskellig fordøjelseshastighed.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Ernæringsoptimering af processerede plante-baserede fødevarer Akronym: NutriProc

Projektdeltagere

Københavns Universitet, Professionshøjskolen Absalon, KMC Amba, Organic Plant Protein A/S, AM Nutrition

Projektperiode

Januar 2026 til juni 2029

Bevilget beløb

14.173.418 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet