Dansk BælgBoost

2025

Projektet vil fremme bæredygtig produktion og anvendelse af danske bælgfrugter i offentlige køkkener og til forbrugeren.

Projektet er et bredt samarbejde mellem landbrugere, rådgivere, fødevarevirksomheder, kommunale køkkener fra tre kommuner, et regionshospital samt forsknings og videninsitutioner. Målet for projektet er at øge forsyningssikkerheden og danske bælgfrugter samt at reducere importen i en usikker verden.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Dansk BælgBoost

Projektdeltagere

SEGES Innovation P/S, Edgy Foods ApS, Sønderborg Kommune, Aarhus Universitetshospital, Vejen Kommune, Kolding Kommune, GI Buurholt, Syddansk Universitet, Innovationscenter for Økologisk Lanbrug, Teknologisk Institut, Food Bornholm

Projektperiode

Januar 2026 til december 2029

Bevilget beløb

13.843.611 kroner

Indsatsområde

Styrkelse af hele værdikæden