Bedre holdbarhed af plantebaserede produkter – HOBAPLANT

2025

Projektet vil undersøge mulighederne for at anvende nye processer til at øge holdbarhed og kvalitet i hele holdbarhedsperioden for plantebaserede fødevarer.

Producenterne af plantebaserede fødevarer oplever i dag, at det kan være vanskeligt at opnå tilstrækkelig holdbarhed, hvilket gør det svært at få adgang til detail, foodservicesektoren og eksportmarkedet. De nye teknologier, som projektet undersøger, inkluderer bl.a. højtryksbehandling, ohmsk opvarmning og pulsed electric fields.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Bedre holdbarhed af plantebaserede produkter – HOBAPLANT

Projektdeltagere

Teknologisk Institut, Myco4Food ApS, Færm ApS, MATR Foods ApS, Spora ApS, Bygaard Svampe ApS, Multivac A/S

Projektperiode

Januar 2026 til december 2027

Bevilget beløb

5.405.211 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet