Smagen af danske, økologiske bælgfrugter

2024

Projektet ønsker at løfte værdikæden omkring danske bælgfrugter fra dyrkning til råvare videre på et faktabaseret grundlag.

Forskellige arter og nye sorter af økologiske bælgfrugter dyrkes under danske forhold, og deres performance og særlige egenskaber ift. smag, robusthed og forskellige klima- og produktionsparametre registreres igennem dyrkningssæsonen.

De høstede bælgfrugter stilles til rådighed for professionelle køkkener til afprøvning og evaluering, så ”smagen af dansk” bliver kendt. Netop smagen af danske bælgfrugter er særligt vigtigt for projektet, og der skabes ny viden om bælgplanternes egenskaber og smage, samt fornyet indblik i bælgfrugternes sensoriske landskab.

Med den viden kan vi sikre måltider, der ikke blot er sunde, men som også er velsmagende med bælgfrugter af dansk oprindelse.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Smagen af danske, økologiske bælgfrugter

Projektdeltagere

Innovationscenter for Økologisk Landbrug P/S, Økologisk Landsforening

Projektperiode

Januar 2025 til juni 2026

Bevilget beløb

1.437.314,00 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge volumen i dansk plantefødevareproduktion til lands og til vands