Planteløftet - flere økologiske planter i offentlige og private storkøkkener

2024

Fra en række undersøgelser af de offentlige køkkener ved vi, at personalet mangler både kompetencer og ledelsesrygstød til at trække en udvikling.

Vi har bl.a. gennemført en survey med 40 offentlige køkkener fra hele landet. De tre ønsker, der topper er: 1 Arrangementer der giver inspiration og motivation. 2. Arrangementer hvor fagprofessionelle møder andre med samme dagsorden. 3. Korte uddannelsesforløb til køkkenfagligt personale.

Planteløftet 2023 gennemførte vi med 5 arrangementer med knap 1000 deltagere. Evalueringerne viste yderligere behov for: 1. Kreativitet og inspiration til HVORDAN i praksis 2. Konkret viden og faglighed 3. Penge, tid og støtte fra ledelsen 4.Troen på, at kunder/gæster vil have den grønne mad 5. Åbenhed og mod til at forandre.

Planteløftet 2024 er vi i gang med at gennemføre. Køkkenerne kan næsten ikke være i sig selv af spænding og glæde over at vi sender live. Alle vil gerne bakke op og være med. I de private køkkener er der ikke indsamlet data i større surveys, men parternes løbende dialog – der hvert omfatter hundredvis af køkkener – tyder klart på, at der fortsat er et stort behov for inspiration og praktisk hjælp til at rykke dagsordenen.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Planteløftet - flere økologiske planter i offentlige og private storkøkkener

Projektdeltagere

Food Organisation of Denmark, Hotel- og Restaurantskolen, Kost- og Ernæringsforbundet

Projektperiode

Januar 2025 til december 2026

Bevilget beløb

5.998.743,17 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices