Plantefermentater for bedre holdbarhed og fødevaresikkerhed af salater og gryderetter - PlanteFerm

2024

Målet er at øge anvendelsesmulighederne for sidestrømme fra produktion af svampe og grøntsager. Teknologien fermentering anvendes og fermentaternes anvendelighed til hæmning af fordærvelsesbakterier og patogene bakterier undersøges.

Det vises, hvordan plantefermentaterne kan forlænge holdbarhed og sikre fødevaresikkerhed i ready-to-eat salater og gryderetter. Herunder hvordan fremstillingsprocesser påvirker den antimikrobielle effekt samt hvordan den påvirker de naturligt forekommende fordærvelsesbakterier samt udvalgte patogener.

De antimikrobielle fermentaters stabilitet under lagring kortlægges med udgangspunkt i en risikovurdering for opbevaring inden brug i færdigretter. Dette for at sikre en god logistik for distribution af fermentater og for at dokumentere, hvor længe den antimikrobielle effekt er høj nok.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Plantefermentater for bedre holdbarhed og fødevaresikkerhed af salater og gryderetter - PlanteFerm

Projektdeltagere

Teknologisk Institut, Tvedemose Ingredients

Projektperiode

Januar 2025 til december 2025

Bevilget beløb

1.372.941,76 kroner

Indsatsområde

Øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet