Mere umami med bælgfrugter (UMAMI-BÆLG)

2024

Umamamia har udviklet en procesteknologi, hvor naturligt umami glutamat fra danske økologiske Ingrid ærter frigives i ærterne til anvendelse som økologisk clean label umami ingrediens (UmamiFix).

Processen er veletableret for Ingrid ærter og ønskes udbredt til andre bælgfrugter. Et nyt initiativ mellem Meyers og danske bælgfrugtavlere er blevet igangsat om at genopdage dyrkningen af gamle danske sorter, der sælges til direkte konsum. Umamamia ønsker at bygge videre på bælgfrugtinitiativet og gøre umami fra gamle danske sorter af bælgfrugter til omdrejningspunkt for øget smagskvalitet af plantebaserede ingredienser og - produkter.

Projektet vil direkte øge udbuddet af plantebaserede fødevareingredienser, og indirekte udbuddet af plante baserede produkter med optimeret smag og motivere et øget udbud af forskellige danskproducerede afgrøder (bælgfrugter).

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Mere umami med bælgfrugter (UMAMI-BÆLG)

Projektdeltagere

Umamamia ApS

Projektperiode

Oktober 2024 til maj 2025

Bevilget beløb

448.695,00 kroner

Indsatsområde

Øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet