Mad på Farten 2.0

2024

Dette projekt er et tæt samarbejde mellem DVF, Plantebranchen (PB) og Danmarks Restauranter & Caféer (DRC), og flere aktiviteter gennemføres desuden i samarbejde med Dansk Cater, Dansk Erhverv og TurboPlant.

Med dette projekt vil vi øge udbuddet og salget af plantebaserede alternativer til forarbejdet kød og kylling, der pt. bruges i store mængder på takeaway-markedet. Det vil vi gøre gennem tests af plantebaserede retter i samarbejde med 10 takeaway-steder, fysiske besøg med samples ved 60 klassiske takeaway-steder, samt en række aktiviteter målrettet hele branchen: Inspirationsmateriale, 8 fastfood-dage og takeaway-dage hos grossisterne, 2 matchmaking-events, 40 rådgivningsmøder, 4 podcasts og ikke mindst udvikling af prisuddelingen ’Bedste Plantebaserede Takeaway Awards’. Desuden ved at 80 aktører deltager i Grøn Januar.

Målsætningen er, at mindst 100 takeaway-steder har forbedret deres udbud og markedsføringen af dette, og at mindst 10 producenter har fået nye afsætningsaftaler.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Mad på Farten 2.0

Projektdeltagere

Dansk Vegetarisk Forening, Plantebranchen

Projektperiode

Januar 2025 til januar 2027

Bevilget beløb

2.874.724,4 kroner

Indsatsområde

Øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices