Lupin and soybean – pioneering new plant-based foods in Denmark (Lupin&SoyFoods)

2024

Projektets formål er at etablere dansk dyrkning af lupin og sojabønner til fødevarer med gode ernæringsmæssige egenskaber (højt protein og olie indhold, optimal aminosyre sammensætning) og lavt klima og miljøaftryk.

Vi arbejder med hele værdikæden fra dyrkning, kvalitetsbestemmelse, over processering til salg af lupin og sojabønner til human konsum. Vi optimerer dyrkningen af lupin og sojabønner, så råvaren har et højt næringsindhold og lavt niveau af antinæringsstoffer. Vi undersøger processeringsegenskaber af råvarerne i laboratorie skala og hos tre fødevareproducenter, og fastsætter klima og miljøeffekten af danske lupin og sojabønner til fødevarer sammenlignet råvarer importeret fra udlandet.

Den driftsøkonomiske effekt bestemmes, og vi gennemfører analyse af muligheder og barrierer i værdikæden for gennem interaktive interessent workshops at øge markedspotentialet for danske råvarer af de to bælgfrugter.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Lupin and soybean – pioneering new plant-based foods in Denmark (Lupin&SoyFoods)

Projektdeltagere

Aarhus Universitet, SEGES Innovation P/S, Business Academy Aarhus, DSV Frø Danmark A/S, Rhizo-mic GmbH, Saaten Union GmbH, Lê Trang ApS, Linser for Livet ApS, FoodTure ApS (Tæmpeh)

Projektperiode

Januar 2025 til december 2028

Bevilget beløb

13.916.460,72 kroner

Indsatsområde

Styrkelse af hele værdikæden