Grøntsagsmagi. Kreative forløb i daginstitutioner, der fremmer børns smagspræferencer for grøntsager og udvider institutionens madkultur i en grønnere retning

2024

Projektet Grøntsagsmagi sigter mod at fremme indtaget af plantebaserede fødevarer ved at introducere børn i daginstitutioner for kreative grøntsagsbaserede aktiviteter.

Målet er todelt: 1) at udvide børns smagspræferencer og 2) at udvikle institutionernes madkultur i en mere grøntsagsfokuseret retning. Hermed skabes grundlag for en mere plantebaseret madkultur, der vil følge børnene ind i ungdoms- og voksenlivet.

De kreative aktiviteter består af magisk smykkedesign, fængslende bordteater med grøntsager mv. som udvikles i co-creation mellem fødevareinnovatorer, økologiske landmænd, dagtilbudsforskere og dagtilbudspædagoger.

I projektets to første faser afprøves 36 forløb af en uges varighed, der tematisk er orienteret mod grøntsager i sæson. I udviklings- og implementeringsfasen medvirker pædagogstuderende til at videreudvikle disse aktiviteter i 100 dagtilbud i Region Sjælland.

Projektet forløber over 3 år. Slutproduktet er en aktivitetskasse til daginstitutioner landet over.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Grøntsagsmagi. Kreative forløb i daginstitutioner, der fremmer børns smagspræferencer for grøntsager og udvider institutionens madkultur i en grønnere retning

Projektdeltagere

Professionshøjskolen Absalon, Godis Grønt ApS, Nørrebros Børnehave, Børnehuset Marievang, Dagtilbud Regnskoven

Projektperiode

Oktober 2024 til oktober 2027

Bevilget beløb

3.472.511,00 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices