Grønne proteiner til fremtidens landmænd

2024

Projektet skal udbrede kendskabet til og anvendelsen af dansk producerede proteinafgrøder på danske landbrugsskolers medlemsskoler, der udbyder landbrugsuddannelsen. Både i i skolens kantiner og i den praktiske undervisning.

Dette skal ske gennem:

  1.  Opkvalificering af skolernes køkkenpersonale, med henblik på at øge anvendelsen af plantebaserede proteiner i køkkenerne.
  2. Udvikling af undervisningsmateriale og opkvalificering af undervisere, med henblik på at styrke undervisningen om proteinafgrøder i grunduddannelsen.
  3. Konference for elever på landbrugsuddannelsens lederuddannelser.

Landbrugsuddannelsen foregår i et kostskolemiljø, hvor langt største parten af eleverne bor på skolen under uddannelsen. Projektet vil dermed styrke elevernes viden om og kompetencer til proteinafgrøder gennem nye erfaringer med, hvordan det smager og kan tilberedes og hvordan det produceres, behandles og kan afsættes.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Grønne proteiner til fremtidens landmænd

Projektdeltagere

Foreningen for Danske Landbrugsskoler, Tænketanken Frej, Euc Nordvest

Projektperiode

Januar 2025 til december 2026

Bevilget beløb

1.753.330,39 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge mængden og kvaliteten af de planteprodukter, der kommer på markedet