Grøn Madkundskab

2024

I Madkulturen arbejder vi for at styrke børn og unges viden om mad og kompetencer i køkkenet bl.a. gennem 10+ års Madkamp sammen med landets seks professionshøjskoler.

Madkamp er et årligt tilbagevendende undervisningsforløb med udgangspunkt i skiftende råvarer som fx kål, æbler eller korn, som afsluttes med et nationalt DM i madkundskab, hvor klasser dyster på deres viden om råvaren, kompetencer og nyudviklede retter.

Som ny ambition i Madkamp - i tråd med ønsker fra professionshøjskolerne og de deltagende madkundskabslærere – vil Madkamp de kommende skoleår fokusere på nogle af de mere svære og ’umoderne’ råvarer som kartofler og bælgfrugter.

Endvidere ønskes en mere praksisfaglig vinkel med synergier til hele værdikæden gennem involvering af primærproducenter i udvikling, produktion og kvalificering af undervisningsmaterialerne om henholdsvis kartofler og bælgfrugter. Det velkendte skriftlige uv-materiale ønskes desuden suppleret med undervisningsvideoer fx direkte fra marken.

 

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Grøn Madkundskab

Projektdeltagere

Madkulturen

Projektperiode

Maj 2024 til december 2025

Bevilget beløb

520.066,00 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer