Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)

2024

På kostskolerne er der i køkkenerne generelt en åbenhed over for at lære nye grønne retter og blive opkvalificeret på plantefronten. Det skyldes bl.a., at eleverne i stigende grad efterspørger mere plantebaseret/vegetarisk mad.

De køkkenfaglige har imidlertid begrænset tid til kurser ude af huset, og endnu mindre til efterfølgende implementering på egen hånd.

Projektet vil tilbyde de køkkenfaglige håndholdt hjælp i eget regi til at sikre to plantebaserede måltider om ugen. Med afsæt i solide erfaringer fra Køkkenkultur og Aarstiderne sørger vi for en tryg og overkommelig grøn omstilling. Det gør vi med konkrete ugeplaner, testede opskrifter, indkøbslister, hjælpevideoer og online rådgivning. I det 16 uger lange forløb får de køkkenfaglige mulighed for at indarbejde deres nye vaner gradvist.

Ambitionen er at få både køkkenerne og de unge ind på en ny kurs med mere økologi og plantebaserede fødevarer.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Grøn køkkenomstilling for kostskoler (GKok)

Projektdeltagere

Undfang, Dask Vegetarisk Forening, Aarstiderne, Køkkenkultur

Projektperiode

September 2024 til august 2026

Bevilget beløb

2.021.398,00 kroner

Indsatsområde

Øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices