Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz

2024

Danmark er rollemodel for andre EU-lande ift. implementering af økologiske råvarer i foodservice og skal også være det for de plantebaserede fødevarer.

Her er DACH-landene en vigtig eksportregion for dansk økologi. Dette projekt bidrager til at fremme efterspørgslen efter danske, økologiske grøntsager, bælgfrugter af lavforarbejdsgrad samt plantebaserede forarbejdede fødevarer til foodservicesektoren i DACH-regionen.

Projektets vigtigste aktiviteter er at øge kendskabet til og viden om råvarerne, deres egenskaber og anvendelsesmuligheder - bl.a. lavt klimaafrtyk, bidrag til sund ernæring samt den gode smag - hos de professionelle køkkener i DACH-landene samt at øge markedsadgangen til foodservicesektoren i DACH-landene for dansk producerede økologiske grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz

Projektdeltagere

Økologisk Forening (ØL), Bio Aus Dänemark (BAD)

Projektperiode

Oktober 2024 til december 2026

Bevilget beløb

7.340.584,7 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne