Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz

2024

Danmark er rollemodel for andre EU-lande ift. implementering af økologiske råvarer i foodservice og skal også være det for de plantebaserede fødevarer.

Her er DACH-landene en vigtig eksportregion for dansk økologi. Dette projekt bidrager til at fremme efterspørgslen efter danske, økologiske grøntsager, bælgfrugter af lavforarbejdsgrad samt plantebaserede forarbejdede fødevarer til foodservicesektoren i DACH-regionen.

Projektets vigtigste aktiviteter er at øge kendskabet til og viden om råvarerne, deres egenskaber og anvendelsesmuligheder - bl.a. lavt klimaafrtyk, bidrag til sund ernæring samt den gode smag - hos de professionelle køkkener i DACH-landene samt at øge markedsadgangen til foodservicesektoren i DACH-landene for dansk producerede økologiske grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Danske plantebaserede økologiske råvarer til foodservicesektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz

Projektdeltagere

Økologisk Forening (ØL), Bio Aus Dänemark (BAD)

Projektperiode

Oktober 2024 til december 2026

Bevilget beløb

7.340.587,7 kroner

Indsatsområde

Øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne