Bedre korn i det økologiske plantebaserede køkken og surdejsbagerier (KORNPLAN)

2024

Dette projekt vil tilbyde en skattekiste af økologiske kornsorter med stor diversitet og anvendelighed i det plantebaserede køkken.

Sorterne er udviklet til økologiske dyrkningsvilkår og bidrager med større smag, bagekvalitet, højere proteinindhold og sundhed end de gængse økologiske hvedesorter som i dag dyrkes økologisk lokalt i Danmark.

Projektet vil give frontløbere for økologisk brød og kornbaserede måltider i det plantebaserede køkken et større økologisk kornsortiment og hjælpe til anvendelse i det plantebaserede køkken og i brød gennem dialogmøder, via viden og inspiration fra Landsorten-skolen, ved deltagelse i økologisk korn-festival, med talks, smagninger og debatter samt via 4 inspirerende korn-webinarer, hvor en frontfigur for velsmag introducerer køkkener og bagere for de gastronomiske og brødmæssige muligheder som disse sorter giver mulighed for.

Projektet gør det muligt at forny og forbedre dansk økologisk brødproduktion og kornbaseret gastronomi.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Bedre korn i det økologiske plantebaserede køkken og surdejsbagerier (KORNPLAN)

Projektdeltagere

Landsorten

Projektperiode

Oktober 2024 til december 2026

Bevilget beløb

2.111.680,00 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices