Øget brug af bælgfrugter og andre proteinrige plantebaserede råvarer i forplejning til ældre og patienter

2023

Projektet vil vise, at traditionel mad kan laves mere økologisk og plantebaseret, på måder der fungerer i praksis, smager godt, er økonomisk muligt og – hvad der særligt er i fokus – er ernæringsmæssigt forsvarligt i forhold til det anbefalede til ældre borgere samt patienter på hospitaler. Det vil projektet gøre ved at udvikle, afprøve, evaluere og udbrede proteinrige opskrifter og principper for grøn ugeplanlægning.

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

Øget brug af bælgfrugter og andre proteinrige plantebaserede råvarer i forplejning til ældre og patienter

Projektdeltagere

Dansk Vegetarisk Forening, Dansk Teknisk Universitet, Birte Brorson, Sygehuset Herlev

Projektperiode

Januar 2024 til juni 2025

Bevilget beløb

1.987.426,00 kr.

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices