GRØN MADHÅNDVÆRKER: fremtidens plantekyndige madhåndværker

2023

Projektet vil bidrage til at uddanne flere madhåndværkere, der mestrer den grønne omstilling i fødevareforbruget. Det vil projektet konkret gøre ved at tilrettelægge en individuel erhvervsuddannelse for at skabe muligheden for en vegetarisk kokkeuddannelse på Hotel- og Restaurantskolen.

Med uddannelsen til Grøn Madhåndværker vil eleven specialisere sig inden for tilberedning og servering af vegetarisk og planterig mad.

Dette sker med udgangspunkt i, at efterspørgslen efter elever og udlærte med disse kompetencer kun bliver større. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD), der særligt fremhæver den plantebaserede og grønne gastronomi. På uddannelsen opnår eleven særligt kompetencer inden for tilberedning af planterig, vegetarisk og vegansk mad samt servering og planlægning af grønne retter i det professionelle køkken. Uddannelsen har sit afsæt i grundforløbet for gastronomuddannelsen, samt fag fra ernæringsassistent- og gastronomuddannelsen. Uddannelsen veksler mellem 20 ugers skoleundervisning og 1 år og 7 måneders oplæring. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker er en ny mulighed for at lære om grøn gastronomi, planterig kost, mere bæredygtige produktionsmetoder, økologi og grønt værtskab, der tager hensyn til vores generations helt store udfordring, klimakrisen

Abonnér

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de seneste nyheder tilsendt direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Fakta om projektet

Projekttitel

GRØN MADHÅNDVÆRKER: fremtidens plantekyndige madhåndværker

Projektdeltagere

Hotel- og Restaurantskolen

Projektperiode

Januar 2024 – marts 2027

Bevilget beløb

3.041.826,00 kroner

Indsatsområde

Projektet vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices